Overslaan en naar de inhoud gaan

Adobe ontslaat 680 medewerkers

De ontslagronde is aangekondigd in een document dat Adobe dinsdag heeft gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse toezichthouders op beursgenoteerde ondernemingen. De ontslagen maken deel uit van een herstructureringsplan. Adobe zegt dat het zijn kosten in lijn wil brengen met dit herstructureringsplan en met “de realiteiten van het ondernemersklimaat”.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Waar de ontslagen precies zullen vallen, blijkt niet uit het document voor de SEC. Adobe zegt daarin alleen dat er wereldwijd 680 voltijdsbanen verloren zullen gaan. In totaal wil Adobe 65 tot 71 miljoen dollar aan kosten opvoeren vanwege de herstructurering, waarvan 18 tot 20 miljoen dollar in het op 27 november af te sluiten (vierde) kwartaal van zijn boekjaar.

De herstructurering betreft alleen de Adobe-medewerkers die al bij het bedrijf in dienst waren voor de acquisitie van Omniture, een leverancier van online-analysesoftware, op 23 oktober. Adobe verwacht in verband met die overname, waarmee 1,8 miljard dollar is gemoeid, extra kosten voor herstructurering te zullen maken. Eerder was al aangekondigd dat bij Omniture 9 procent van de 1200 banen verdwijnen.

Het vorige massa-ontslag bij Adobe dateert van december 2008. Het softwarebedrijf schrapte toen 600 arbeidsplaatsen omdat de vraag naar het pas geïntroduceerde pakket Creative Suite 4 tegenviel.

Adobe kampt dit jaar met teruglopende resultaten. In het derde kwartaal viel de omzet van jaar op jaar met 21 procent terug naar 697,5 miljoen dollar terwijl de winst met 71 procent kromp tot 136 miljoen dollar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in