Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog drie weken tot komst iPhone 7

Apple staat op het punt de uitnodigingen te versturen voor de introductie van de volgend generatie iPhones. Volgens Computerworld beklimt CEO Tim Cook woensdag 7 september het podium voor de aankondigingen. Dat valt af te leiden uit de keuzes die het bedrijf de afgelopen jaren steeds maakte.
Tim Cook
© Apple
Apple

De introductie valt de afgelopen drie jaar steeds op een dinsdag of woensdag tussen 9 en 12 september. Omdat net als vorig jaar Labor Day in de Verenigde Staten op maandag 5 september valt, ligt een introductie op woensdag voor de hand. De technici en evenementbouwers hebben zo een dag na het weekend om de inrichting helemaal af te ronden.

Computerworld trekt de analyse door naar de te verwachte datum dat de nieuwe modellen beschikbaar komen. De start van de voorverkoop komt zo uit op vrijdag 10 september. Op 23 september liggen de nieuwe toestellen dan voor het eerst in de winkel. Maar Apple kan besluiten dit moment een week naar voren te halen. De verkoop van de iPhone zit al enige tijd wat in een dip en vroege start van de verkoop van de nieuwe modellen kan helpen de resultaten van het derde kwartaal, dat op 30 september sluit, flink op te poetsen.

Geen hooggespannen verwachtingen

Naar verwachting is de behuizing van de iPhone 7 en 7Plus - zoals de nieuwe modellen naar verwachting gaan heten - niet veel gewijzigd ten opzichte van de iPhone 6s en 6s Plus. De wijzigingen zitten vooral in een snellere processor en een verbeterde camera. Ook zouden de smartphones geen hoofdtelefoonplug meer hebben. De accessoires moeten in vervolg allemaal via de Lightning-plug worden aangesloten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in