Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkloosheid neemt eindelijk af

Dat blijkt uit cijfers van UWV WERKbedrijf. De afname van de werkloosheid is in lijn met de landelijke trend: het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde eind vorige week namelijk ook al dat de werkloosheid in Nederland in juni verder is afgenomen. UWV bracht vorige week naar buiten dat het aantal WW-uitkeringen lager lag dan in voorgaande maanden. Vooral onder jongeren tot 25 jaar werden minder uitkeringen vergeven.
werkloos, baan, arbeidsmarkt
© Pixabay
Pixabay

Daling zet eindelijk door

Op dit moment staan er 18.807 IT-professionals zonder baan ingeschreven als werkzoekend bij UWV. Een maand terug waren dit er nog 19.801. Ten opzichte van begin dit jaar is de werkloosheid in de IT gedaald met bijna 6,4 procent. De afgelopen jaren liep de werkloosheid in de IT gestaag op, terwijl tegelijkertijd de vraag naar bepaalde IT-specialisten enorm is gestegen. De kloof op de IT-arbeidsmarkt is volgens UWV zorgwekkend. Vandaar dat de instantie betrokken is bij diverse om- en bijscholingsinitiatieven.

Daling in drie categorieën

De werkloosheid is gedaald in alle categorieën die UWV sinds begin dit jaar hanteert in de ICT: specialisten, vakspecialisten en managers. Eind juni telde ons land 9532 werkloze specialisten ICT, 5759 werkloze vakspecialisten ICT en 3516 werkloze ICT-managers. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in