Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft en Xiaomi schurken tegen elkaar aan

Xiaomi is de snelstgroeiende producent van smartphones ter wereld. Volgens Gartner verkocht het bedrijf in het afgelopen kwartaal 15 miljoen apparaten. Dat aantal valt nog in het niet bij de cijfers van Apple (51 miljoen) en Samsung (81 miljoen). Maar Xiaomi concentreert zich vooral op China als belangrijkste afzetmarkt en daar is Xiaomi dan ook de grootste leverancier.
Skype op Android
© Microsoft
Microsoft

Het zijn afzetcijfers voor mobiele hardware waar Microsoft slechts van kan dromen. Maar nu de deal rond is, profiteert Microsoft mee van het succes van Xiaomi. De bedrijven noemen de overeenkomst een uitbreiding van hun wereldwijde samenwerking.Eerder al contracteerde Microsoft Xiaomi voor het maken van een Windows 10 tablet, de Mi Pad. Verder maakt Xiaomi gebruik van Azure voor het leveren van Mi Cloud-diensten.

De eerste toestellen die Xiaomi volgens de nieuwe afspraken uitbrengt met de Microsoft-software komen in september dit jaar. Het zijn onder meer de Mi 5, Mi Max, Mi 4s, Redmi Note 3 en de Redmi 3. Voor Microsoft betekent de overeenkomst een bevestiging van het streven om met leidende partijen in de industrie samen een grotere doelgroep te kunnen benaderen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in