Overslaan en naar de inhoud gaan

Jonge zzp'er moet niets hebben van hiërarchie

Uit recent onderzoek van FastFlex blijkt dat 63 procent van de zzp’ers van Generatie Y en Z dit als belangrijkste reden te hebben om als zelfstandige aan de slag te gaan. FastFlex ondervroeg ruim 660 zzp’ers, veelal IT-professionals.
toetsenbord

Ook meer vrijheid en flexibiliteit zijn voor de jongste generaties professionals belangrijke drijfveren om als zelfstandige aan de slag te gaan. Dit staat in contrast met oudere generaties zzp’ers, die aangeven met name zelfstandigheid (82%) een cruciaal aspect te vinden.

Gelukkig zijn staat centraal

Bij zelfstandigen van Generatie Y en Z speelt geluk een belangrijke rol. Maar liefst 91 procent vindt de mate van succes inherent aan de mate van geluk. Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex: “In het onderzoek is een duidelijk verschil op te merken. De generaties hebben een ander idee van wat zij verstaan onder succesvol zijn. Oudere generaties zzp’ers zien bijvoorbeeld tevreden klanten als teken van succes." Het hebben van tevreden klanten volgt bij generatie Y en Z pas op gepaste afstand (64%).

Minder bezig met de toekomst

Niet geheel onverwacht zijn jongere generaties zzp’ers een stuk minder bezig met de toekomst dan oudere generaties. Van de oudere generatie geeft 38 procent aan dat succesvol zijn samenhangt met genoeg geld kunnen sparen voor de oude dag. Ook financiële onafhankelijkheid (71%) is voor deze generatie belangrijk bij het behalen van succes. Aspecten die bij zelfstandigen van Generatie Y en Z bijna niet van belang zijn.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in