Overslaan en naar de inhoud gaan

Intel introduceert ´megatasking´ in extreme processor

Het topmodel - de Intel Core i7-6950X - kan maar liefst 20 threads parallel verwerken. Intel introduceert daarmee het begrip mega-tasking en verwacht nog door te groeien naar chips met meer dan 10 kernen. Voor de Core i7-6950X moet wel 1723 dollar worden neergeteld.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Met deze nieuwe chip uit de Broadwell-E-familie is het bijvoorbeeld mogelijk om tegelijkertijd op een pc een game te spelen met 4K resolutie, jezelf op video op te nemen terwijl je aan het spelen bent en dit beeld live naar vrienden te streamen met een resolutie van 1080p.

De chip doet eigenlijk alles veel sneller dan zijn voorganger de Core i7-5960X, zoals 35 procent snellere 3D rendering. Video's bewerken in Adobe Premiere Pro gaat 25 procent sneller en video transcoding in Handbrake gaat 20 procent sneller.

Ook beter betaalbare alternatieven beschikbaar

Wie niet het onderste uit de kan hoeft te hebben maar toch een flinke impuls aan zijn pc wil geven, zijn er nog de Core i7-6900K (8 cores, 3,2 GHz en 1089 dollar), de Core i7-6850K (6 cores, 3,6 GHz en 617 dollar) en de Core i7-6800K (6 cores, 3,4 GHz en 434 dollar). De nieuwe chips zijn volgens Intel allemaal compatibel met de X99 chipset die gebruikt wordt voor de huidige E-generatie Haswell-chips. Al de genoemde chips uit de Broadwell-E familie komen in een 'locked'- en een 'unlocked'-versie en komen al binnenkort beschikbaar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in