Overslaan en naar de inhoud gaan

T-Mobile wil flink groeien op mobiele markt

Het telecombedrijf heeft zich verzekerd van tientallen miljoenen euro's aan investeringen van moederbedrijf Deutsche Telekom om zijn merk op een andere manier neer te zetten, liet topman Mark Klein vandaag weten.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Nu heeft T-Mobile nog ongeveer 20 procent van de mobiele consumentenmarkt in handen. Volgens Klein is het niet ondenkbaar dat dit in 2019 rond de 30 procent is.

Anders dan concurrenten KPN en Vodafone, heeft T-Mobile geen vast netwerk. Daardoor kan het geen alles-in-één pakketten aanbieden, met bellen, internet en televisie. Klein denkt echter dat er nog heel wat klanten te winnen zijn die een los mobiel abonnement afsluiten.

Programmeercodes vrijgeven

De provider komt volgende maand met een nieuwe bundel met onbeperkt mobiel internet in Nederland. Die sluit aan op een recent in het assortiment opgenomen abonnement waarmee consumenten ook voordelig kunnen bellen en internetten in het buitenland. T-Mobile gaat ook bepaalde programmeercodes vrijgeven, waardoor app-ontwikkelaars makkelijk samen het bedrijf nieuwe toepassingen voor de smartphone kunnen bedenken.

Eerder dit jaar waren er nog geruchten dat Deutsche Telekom zijn Nederlandse dochter zou willen verkopen. Klein benadrukt dat dit absoluut niet aan de orde is. Het Duitse moederbedrijf heeft als onderdeel van een driejarig investeringsprogramma alvast 70 miljoen euro vrijgemaakt. Dat geld kan T-Mobile in de tweede helft van dit jaar gebruiken om zich verder te onderscheiden van andere spelers op de markt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in