Overslaan en naar de inhoud gaan

Banenverlies Nokia mogelijk 10 maal zo hoog

Exacte aantallen zijn nog steeds niet bekend. Duidelijk is wel dat Nokia werkt aan een zeer ingrijpende kostenbesparingsoperatie. Vooral door de overname van Alcatel Lucent kan het bedrijf een flinke efficiencyslag maken door dubbele functies te schrappen en minder rendabele projecten te beëindigen. De reorganisatie moet tot 2018 honderden miljoenen euro's opleveren.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Persbureau Reuters meldt de hogere aantallen op basis van informatie van een vakbondsvertegenwoordiger. De eerder genoemde 1000 overtolligen betreft de vestigingen in Finland. Dat betekent dat er 9000 tot 14.000 werknemers van het bedrijf elders in de wereld hun baan verliezen. Vermoedelijk gaat het om 1400 banen in Duitsland en 400 in Frankrijk.

Tegelijk zou het bedrijf in Frankrijk juist 500 nieuwe banen in onderzoek en ontwikkeling willen creëren. Dat zou de uitkomst zijn van onderhandelingen die de Franse overheid voerde met Nokia alvorens goedkeuring te geven aan de overname van Alcatel Lucent.

IJdele hoop in Amerika

Alcatel Lucent heeft ook veel mensen aan het werk in de Amerikaanse vestigingen van het voormalige Lucent technologies. Toch zegt een vakbondsvrouw Lisa Bolton dat in de aanloop naar de overname al flink gesneden is in het personeelsbestand en daarom te hopen dat de Amerikaanse vestigingen worden ontzien. Dat lijkt ijdele hoop, te meer daar de Finse vakbondsvertegenwoordiger Risto Lehtilahti die Reuters sprak, niet uitsluit dat Nokia nog broedt op verdere ontslagrondes.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in