Overslaan en naar de inhoud gaan

WiFi Sense verdwijnt uit Windows 10

Een onverwachte zet van Microsoft in een onverwachte build (14342). Gisteren werd deze in het Windows Insider testprogramma (Fast Track) vrijgegeven. WiFi Sense biedt de mogelijkheid vrienden uit de persoonlijke Facebook- en Skype-contactlijsten gebruik te laten maken van de wifi-inloggegevens van het eigen netwerk zonder dat deze mensen de gegevens zelf krijgen te zien. Volgens Microsoft is de eigenschap verwijderd omdat vrijwel niemand er gebruik van maakte.
wifi

De reden daarvoor is vermoedelijk dat voor veel mensen de gevolgen niet duidelijk waren wanneer ze op deze manier toegang gaven tot hun eigen wifi-netwerk.

Extensiebeheer Edge verbeterd

Build 14342 brengt verder meer duidelijkheid in de ondersteuning van extensies in de Edge-browser. Tot nog toe moesten de deelnemers in het testprogramma voor Windows 10 deze steeds handmatig downloaden en installeren. Met deze nieuwe release is het bijwerken van de extensies onderdeel geworden van een automatische updateroutine, vergelijkbaar met die voor de Universal Apps. Verder is het aantal beschikbare extensies toegenomen.

Een nieuwe eigenschap is ook de mogelijkheid voor Windows apps om zich bepaalde URL's toe te eigenen. Wanneer de gebruiker een link naar zo'n URL aanklinkt, opent deze niet in de browser maar direct in de desbetreffende app. Een vergelijkbare mogelijkheid is ook al aanwezig in iOS en Android. De eigenaar van het betreffende domain moet wel toestemming hebben gegeven dat deze actie plaatsvindt. Bij de installatie van de app vindt een check plaats of deze toestemming is gegeven.

Swipen door de geschiedenis

Terug van weggeweest is de mogelijkheid om in de browser met een veegbeweging vooruit en achteruit in de bladergeschiedenis te gaan. Deze mogelijkheid bestaat in Windows 8 maar werd niet in de eerste versies van Windows10 geïmplementeerd. Vooral bij het gebruik van Windows 10 in tabletmodus is dit een handige optie. Ook de Windows 10 for Mobile krijgt deze eigenschap in de volgende build.

Een volledig overzicht van de veranderingen die Build 14342 brengt, geeft Gabe Aul, bij Microsoft verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Windows, in een officiële blog.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in