Overslaan en naar de inhoud gaan

2016 stemt Ctac hoopvol

Ctac haalde in het eerste kwartaal een omzet van 21,2 miljoen euro. Daarbij scoorde het een bedrijfsresultaat van 6 ton en een nettoresultaat van 426.000 euro. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015 zijn dat stijgingen van 2,4, 13,1 en 20,7 procent. De omzetgroei wordt daarbij enigszins vertekend door de verkoop van Ctacs belang in IFS Probity, op 4 januari van dit jaar. Als de bijdrage aan de omzet van dat onderdeel buiten beschouwing gelaten wordt, bedroeg de omzetstijging 11 procent.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Ctac moet het daarbij wel hebben van groei in de cloud. Clouddiensten zijn inmiddels goed voor een derde van de omzet, en vormen et enige onderdeel dat ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015 groei van betekenis liet zien. Daarnaast wist Ctac de bedrijfslasten met 3 ton te verminderen; het aantal medewerkers bleef gelijk op 457, als de 29 man van IFS Probity niet meegerekend worden.

"Op basis van de orderportefeuille, de versterking van het projectmanagement en de verdere toename van het omzetaandeel van onze Cloud-activiteiten, handhaven we onze eerder uitgesproken verwachting dat met voorbehoud voor bijzondere exogene omstandigheden, in 2016 een hoger resultaat zal worden behaald dan in 2015”, laat ceo Henny Hilgerdenaar in het persbericht bij de financiële cijfers weten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in