Overslaan en naar de inhoud gaan

Time: iPhone meest invloedrijke gadget aller tijden

De redactie somt geen technologieën - zoals schrijven, elektriciteit en dergelijk - op zich op, maar kiest voor een ranglijst in de vorm van een opsomming van de 'gadgets waarmee consumenten de toekomst hun huidige leven binnen lieten kruipen'. Sommige apparaten haalden de lijst omdat ze de eerste in hun soort waren - zoals de Sony Walkman. Andere kregen de eer omdat ze een bestaand idee voor een breed publiek toegankelijk maakten - zoals de iPod - schrijft de redactie.
Business
Shutterstock
Shutterstock

OP nummer 1 plaatst de redactie van Time Apples iPhone. 'Apple was het eerste bedrijf dat een echt krachtige computer in de zakken van miljoenen stopte toen het in 2007 de iPhone lanceerde', redeneert de redactie. Het was weliswaar niet de eerste smartphone, maar het zette wel de toon voor hoe zo'n apparaat eruit moest zien. En de iPhone populariseerde de mobiele app, die de manier waarop we communiceren, spelen, winkelen, werken en andere dagelijkse taken vervullen voor altijd veranderde, stelt Time.

Apple is het meest succesvolle bedrijf in de lijst, met 5 entrees. Behalve de iPhone zijn dat de Apple Macintosh (3), de iPod (9), de iPad (25) en de iBook (38). Sony scoort er vier, met de Discman D-50 (40), Playstation (31), Walkman (4) en Trinitron kleuren-tv (2). IBM komt drie keer voor in de lijst, met de Thinkpad 700C-laptop op 21, de Selectric typemachine (17) en de IBM PC Model 5150 (5). Twee Nederlandse bedrijven halen de lijst. TomTom met zijn GPS op 22, en Philips met N1500 videorecorder op 12.

De complete lijst is te vinden op de website van Time.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in