Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe massaclaims ingediend tegen Uber

Dat schrijft het FD vandaag. Advocaten uit de staten Florida en Illinois hebben twee massaclaims ingediend tegen het online taxiplatform. Eind april wist Uber nog een andere rechtszaak af te wenden door voor 100 miljoen dollar te schikken met chauffeurs in de staten Californië en Massachusetts. Ook zij eisten destijds onbetaalde werknemersvergoedingen op. Volgens de advocaten van Uber is daarbij uiteindelijk niet vastgesteld dat de chauffeurs ook daadwerkelijk werknemers waren.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Meer transparantie

In de schikking die vorige maand werd getroffen heeft Uber toegezegd zijn beleid aan te passen. Het bedrijf beloofde toen meer transparantie over de behandeling en beoordeling van zijn chauffeurs. Verder zal de dienst niet langer aan klanten communiceren dat de fooi inbegrepen is bij de ritprijs.

Geen vakbond

Sinds de schikking hebben ook 1000 Uber-chauffeurs in de stad New York aanstalten gemaakt om zich te verenigen om gezamenlijk te onderhandelen met het bedrijf over hun klachten. Hoewel het niet gaat om een vakbond, wil het orgaan wel lobbyen bij de overheid voor betere arbeidsvoorwaarden en collectief onderhandelen met verzekeraars over de verzekeringstarieven voor taxi's.

Uber heeft de Amerikaanse krant Los Angeles Times laten weten dat 90 procent van zijn chauffeurs via het Uber-platform werkt vanwege de wens om 'eigen baas' te zijn. 'Hen bestempelen en behandelen als werknemers in plaats van als zelfstandigen, zou hier haaks op staan', aldus een woordvoerder.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in