Overslaan en naar de inhoud gaan

Bitcoin-bezitter blundert 136.700 dollar weg

In plaats van bij de overboeking (totaal uitgangsvermogen in het blockchain-jargon) plaatste hij het over te boeken bedrag bij het veld dat de vergoeding aan de bitcoin-miner aangeeft. Dat is voor dit soort transacties normaal gesproken 0,0001 bitcoin. Maar dat bedrag kwam nu in het overboekingsveld terecht, en de rest - 291,2409 bitcoin - werd overgeboekt aan de bitcoin-miner, blijkt uit het transactieoverzicht.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Dat geld kwam dus niet bij de beoogde ontvanger terecht, maar bij BitClub. Volgens de voorwaarden is BitClub gerechtigd dat bedrag te houden. Maar BitClub is bereid het bedrag terug te betalen, als de eigenaar zich voor 3 mei meldt. Of de eigenaar dat zal doen, is echter maar de vraag. BitClub zegt aanwijzingen te hebben dat het geld afkomstig is uit het illegale circuit, en in dat geval heeft de eigenaar meer te verliezen dan te winnen bij het terugclaimen van zijn geld.

Als de eigenaar zich niet meldt, wil BitClub in ieder geval een deel van het geld doneren aan Bitcoin Core-ontwikkeling. Het bedrijf staat open voor andere suggesties voor de besteding van dit meevallertje.

Overigens is het risico op het maken van zo'n fout niet aanwezig wanneer men van de hedendaagse bitcoin-tools gebruik maakt. De blunderaar moet gebruik hebben gemaakt van een ouder systeem met commandoregelgebaseerd interface, en waarschijnlijk ook van een zogeheten bitcoin mixing service. Die laatste maakt de initiator van een bitcointransactie zo goed als niet te traceren, maar vraagt ook extra stappen die de kans op een foutje vergroten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in