Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors hogere omzet voor Facebook

De opbrengsten werden aangejaagd door de verkoop van meer advertenties via mobiele apparaten en video's. Facebook zette een omzet van bijna 5,4 miljard dollar in de boeken, tegen 3,5 miljard dollar een jaar eerder. Analisten hadden in doorsnee gerekend op 5,3 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 1,5 miljard dollar, tegen 512 miljoen dollar een jaar eerder.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Topman Mark Zuckerberg sprak van "een geweldige start van het jaar''. De prestaties laten volgens kenners zien dat Facebook aanhoudend adverteerders weet te vinden. Het afgelopen jaar lanceerde het verschillende nieuwe vormen van advertenties en werd het makkelijker gemaakt om advertentieruimte te kopen op Instagram.

Er waren dagelijks bijna 1 miljard mensen mobiel actief op Facebook, die grens werd net niet geslecht met 989 miljoen aan het einde van maart. Ongeveer 1,65 miljard mensen bezochten Facebook minimaal een keer per maand in het kwartaal, tegen 1,59 miljard in de voorgaande verslagperiode.

Facebook kwam verder met een nieuwe klasse aandelen. Met de zogenoemde C-aandelen, die geen stemrecht hebben, kan het bijvoorbeeld effecten blijven uitgeven als personeelsbeloning of tijdens overnames, zonder dat Zuckerberg de controle verliest.

Beleggers reageerden positief op de kwartaalrapportage van Facebook. Het aandeel ging in de nabeurshandel flink omhoog en steeg tot boven de hoogste slotstand ooit.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in