Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitale inkt nu al in Windows 10

Een heel belangrijke build, noemt Gabe Aul verantwoordelijk voor de Windows-ontwikkeling, de versie 14328 die vorige week werd vrijgegeven in het Insider-programma. Er zitten nog wel wat ruwe kantjes aan, waarschuwde hij. Vandaar dat alleen de deelnemers aan de 'Fast Ring', die niet terugdeinzen voor een serieuze bug, de versie krijgen voorgeschoteld.
Windows 10 startmenu

In build 14328 zit onder meer Windows Ink, de toevoeging aan Windows die tijdens de Build-ontwikkelaarsconferentie veel aandacht kreeg. Met een speciale pen kunnen op het scherm aantekeningen worden gemaakt die worden bewaard bij de documenten en daar ook interactie mee aangaan. Een digitale liniaal - onderdeel van Windows Ink dat op elk moment kan worden opgeroepen - is in te zetten om elementen uit te lijnen en rechte lijnen te trekken. Notities geschreven met Windows Ink kunnen automatisch worden omgezet in computerleesbare tekst. Cortana, de digitale assistent in Windows 10, interpreteert die vervolgens. Bijvoorbeeld een herinnering opgekrabbeld met de pen leidt automatisch tot een afspraak in de digitale agenda.

Naast Windows Ink heeft Microsoft ook aanzienlijke verbeteringen aan de digitale assistent Cortana in deze build gestopt, net als die aan het Start menu.

De build is een belangrijke stap naar het uitbrengen van de Anniversary Update die rond 29 juli - een jaar na de officiële introductie van Windows 10 - moet uitkomen. In een blog gaat Gabe Aul dieper in op wat de build 14328 te bieden heeft.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in