Overslaan en naar de inhoud gaan

Cijfers KPN onder druk op zakelijke markt

KPN boekte afgelopen kwartaal een omzet van 1,7 miljard euro. Dat was bijna 4 procent minder dan een jaar eerder. Het voor eenmalige posten aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) zakte met 4,5 procent naar 568 miljoen euro. De nettowinst verbeterde wel naar 48 miljoen euro, tegen 23 miljoen euro een jaar eerder.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Groei bij consumenten

De consumentenmarkt leverde KPN vorig kwartaal 3 procent meer omzet op dan een jaar eerder. Op de zakelijke markt slonken de opbrengsten echter bijna 7 procent. KPN kondigde vorige maand nieuwe stappen aan om die situatie te verbeteren. Daarbij wil het zich transformeren tot een ICT-dienstverlener.

Resultaat zal verbeteren

Bestuursvoorzitter Eelco Blok herhaalde in een toelichting de verwachting dat het resultaat op de zakelijke markt de komende tijd zal verbeteren. Een exacte voorspelling voor het moment waarop het onderdeel weer winstgevender wordt, wilde hij echter niet geven. Vorig kwartaal zakte het resultaat van de divisie nog met 7 procent. Het resultaat werd afgelopen kwartaal gedrukt door de kosten die worden gemaakt om de resultaten te verbeteren. Dankzij die investeringen zullen de kosten komende tijd juist dalen, aldus Blok.

Nieuwe abonnees

KPN wist vorig kwartaal per saldo 36.000 nieuwe abonnees voor mobiele telefonie te werven. Daarnaast kwamen er 22.000 breedbandklanten bij en groeide het bereik van digitale televisie met 53.000 aansluitingen. KPN verwacht de goede lijn op de consumentenmarkt de komende tijd door te kunnen trekken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in