Overslaan en naar de inhoud gaan

Internet of Things is al mainstream

Het rapport, onder de titel “State of the Market: Internet of Things 2016” is in opdracht van Verizon deels gemaakt door bureau Oxford Economics. Het rapport maakt melding van een potentiële markt die alleen al in de VS ruim 150 miljoen auto’s omvat die momenteel niet zijn verbonden, bijna 1 miljoen hectare aan wijngaarden en 45 miljoen mensen die goederen en diensten uitwisselen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Snelle verandering

Over 3 tot 5 jaar zal het dagelijkse leven van de gemiddelde consument aanzienlijk meer geautomatiseerd zijn. Dit is met name te danken aan de mogelijkheid om via één interface meerdere IoT-applicaties te gebruiken. Maar liefst 81 procent van alle organisaties in de publieke sector die gebruikmaken van IoT zegt dat steeds meer burgers van hen verwachten dat zij hun dienstverlening optimaliseren met behulp van data-analyse en IoT-technologie.

Meer data analyseren

Het vermogen om omzet te halen uit het analyseren van data zal uitgroeien tot een onmisbare vaardigheid. Bijna 50 procent van de bedrijven verwacht de komende twee tot drie jaar bijna 25 procent van zijn data te gaan benutten. De analyse van “big data” zal hierdoor verschuiven naar domeinexperts.

Democratischer

Netwerkconnectiviteit, energiezuinige apparatuur en IoT-platforms zullen een democratiserende invloed hebben op het innovatielandschap. Met als gevolg meer tools voor ontwikkelaars die bedrijven in staat stellen om de capaciteit van hun IoT-implementaties goedkoop op te schalen van miljoenen tot miljarden verbindingen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in