Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra opslagruimte op je iPhone dankzij merkwaardig trucje

Je vraagt je altijd af hoe mensen op het idee komen ... Maar het schijnt toch echt mogelijk om enkele gigabytes vrij te maken op je iPhone. Dat werkt echter alleen als je nog maar redelijk weinig vrije opslagruimte hebt - in ieder geval minder dan een film die je kunt huren op iTunes.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Want dat is de truc: je kunt ruimte vrijmaken door te proberen een film te huren die niet op je iPhone past. Dat lokt de reactie uit dat er niet genoeg ruimte is om de film te downloaden. Maar kennelijk lokt de poging wel een actie uit waarbij niet gebruikte bestanden van geïnstalleerde apps - zoals cachebestanden - worden gewist,

Dat levert behoorlijk wat vrije ruimte op. De uitvinder van het trucje, die zich eavesdroppingyou noemt, wist door dit een keer of 5 te doen bijna 2 gigabyte terug te winnen, meldt hij op Reddit. Anderen reageren dat ze wel 4 gigabyte opslagruimte terugwonnen.

Zaak is wel om te stoppen met pogingen de film te downloaden zodra de beschikbare ruimte voldoende zou zijn om de download te doen slagen, natuurlijk. Dat kun je checken onder Instellingen, Algemeen, Gebruik. Je hoeft daarbij volgens de ervaringsdeskundigen niet bang te zijn dat de film begint te downloaden als de opruimingsactie die iTunes uitlokt voldoende ruimte vrij zou maken. Geschikte films zijn bijvoorbeeld War and Peace (8,6 gigabyte) en Lawrence of Arabia (restored version), die inklokt op 8,19 gigabyte.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in