Overslaan en naar de inhoud gaan

Akamai brengt heel internet in kaart

Akamai Technologies, wereldwijd leider in Content Delivery Network-diensten, presenteert vandaag zijn State of the Internet Report over het vierde kwartaal van 2015. Het rapport geeft inzicht in wereldwijde, regionale en nationale cijfers over de snelheid van internetverbindingen, breedbandadoptie op zowel vaste als mobiele netwerken, IPv6-implementaties en of 4K al voet aan de grond krijgt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Groei in breedband

“Het rapport laat een duidelijke groei zien in de gemiddelde verbindingssnelheden en de algehele breedbandadoptie”, zegt Hans Nipshagen, Regional Manager Benelux van Akamai. Mensen zullen de komende tijd veel grote events, zoals de Spelen in Rio, via internet gaan bekijken. We zien dat er wereldwijd nog veel moet gebeuren op het gebied van kwaliteit van online videocontent.

Resultaten

De wereldwijde gemiddelde verbindingssnelheid nam toe met 8,6 procent (tot 5,6 Mbps) vergeleken met het derde kwartaal van 2015 en 23 procent jaar-op-jaar. Zuid-Korea staat met 26,7 Mbps bovenaan de lijst met de hoogste gemiddelde verbindingssnelheden. Nederland is uit de wereldwijde top 3 verdwenen en staat nu met 17,0 Mbps op de vijfde plek.

Pieksnelheden

In Europa voert Roemenië met 73,6 Mbps de lijst aan van landen met de hoogste gemiddelde pieksnelheden. Zeker vijftien Europese landen hadden te maken met gemiddelde piekverbindingssnelheden van minimaal 50 Mbps. Een kwartaal eerder waren dat er nog 13. Wie het hele rapport wil bekijken, kan dat hier downloaden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in