Overslaan en naar de inhoud gaan

'Mobiele markt klimt langzaam uit dal'

De vier aanbieders met een eigen netwerk, KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2, hebben nog wel last van prijsdruk door toegenomen concurrentie. Ook kampen ze nog altijd met de veranderende vraag van consumenten naar meer data en minder bellen en sms'en. De opbrengsten door bellen, sms'en en internetten buiten de bundel slonken ook, omdat die diensten steeds vaker onbeperkt worden aangeboden.
sms-bericht
© CC BY 2.0 - Wikipedia
CC BY 2.0 - Wikipedia

Van de netwerkaanbieders behaalden alleen Vodafone en Tele2 vorig jaar een bescheiden omzetgroei. KPN blijft met een marktaandeel van 41,1 procent de grootste speler op de markt, voor Vodafone, T-Mobile en Tele2.

De totale omzet van de vier netwerkoperators kromp vorig jaar met 3,3 procent naar 4,9 miljard euro. Dat is een halvering van de krimp ten opzichte van 2014. Telecompaper verwacht voor dit jaar opnieuw een halvering en in de jaren daarna tot 2020 een jaarlijkse krimp van 0,7 procent.

De aanhoudende druk op de markt komt doordat de concurrentie de komende jaren alleen nog maar heviger gaat worden en de groeiende inkomsten uit data niet opwegen uit de dalende omzet uit spraak, voorspellen de marktkenners. Ook worden nog problemen voorzien doordat klanten vaker van wifi-verbindingen gebruik zullen maken en door nog strengere roaming-regels in de EU.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in