Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse overheden doen 'achterdeurtjes' in de ban

Te verwachten valt dat ook veel deelstaten en gemeentes de regels in hun contracten met ICT-leveranciers zullen opnemen. De regels zijn best wel pittig. Veel leveranciers zullen niet in staat zijn om eraan te voldoen. De cruciale passage luidt:
Business
Shutterstock
Shutterstock

"Opdrachtnemers moeten […] waarborgen, dat de door hen te leveren hardware vrij is van functies, die de integriteit, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de hardware, van andere hard- en/of software of van data in gevaar brengen en daardoor in strijd zijn met het betrouwbaarheids- en veiligheidsbelang van de opdrachtgever […].”

Heel populair gezegd betekent dit: No More Backdoors!

Ministers

Naast de positie over encryptie zijn de regels over backdoors het belangrijkste punt voor de veiligheid van gegevens. Over encryptie heeft ook de Nederlandse overheid zich recentelijk uitgesproken. In een brief aan de Tweede Kamer leggen de ministers van veiligheid en justitie en van economische zaken hun standpunt over het gebruik van encryptie-producten uit.

Nederlands standpunt

Na de voor- en nadelen te hebben overwogen komen de ministers tot de conclusie dat “het op dit moment niet wenselijk is om beperkende wettelijke maatregelen te nemen ten aanzien van de ontwikkeling, de beschikbaarheid en het gebruik van encryptie binnen Nederland”. De Nederlandse overheid zal dus niet vragen om door een achterdeurtje een systeem te mogen betreden.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in