Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft smokkelt Windows 10-advertentie binnen via beveiligingspatch

Kennelijk is Microsoft niet tevreden met het tempo waarin men overstapt op Windows 10. Het smokkelt nu ook al een advertentie voor Windows 10 binnen via een beveiligingspatch voor Internet Explorer.
Windows Update
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

Eerder was het al de Get Windows 10-app die voor veel irritatie zorgde. Die bleek maandenlang nagenoeg onmogelijk uit te schakelen, waardoor ook iedereen die al besloten had toch maar op Windows 7 of 8.1 te blijven regelmatig herinnerd werd aan de mogelijkheid om naar Windows 10 te upgraden.

En nu zijn kennelijk de gebruikers van Internet Explorer 11 aan de beurt. Na aanbrengen van de jongste serie updates van Windows krijgen zij bij het openen van een nieuw tabblad als extraatje een blauwe banier voorgeschoteld met de tekst 'Microsoft adviseert een upgrade naar Windows 10', meldt Windows-specialist Woody Leonhard op InfoWorld. Dat laat zich niet één, twee, drie controleren, het lukte Leonhard zelf niet om de banier te voorschijn te toveren. Maar het is wel met zoveel woorden de bedoeling van patch KB 3146449, die dinsdag als onderdeel van de patchronde is verspreid, om gebruikers op de hoogte te stellen van Windows 10 of een upgrade te starten.

Het is onduidelijk of er ook een maximum zit aan het aantal vertoningen van deze banier. Je kunt er in ieder geval niet makkelijk aan ontkomen. Patch KB 3146449 komt namelijk niet terug in de lijst van aangebrachte updates die Windows bijhoudt, en is daardoor niet op de gebruikelijke wijze te verwijderen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in