Overslaan en naar de inhoud gaan

Hack van Tesla-firmware onthult nieuw model

Een hacker heeft de firmware van Tesla gekraakt en een geheimpje openbaar gemaakt. Tesla ging over tot represailles maar Elon Musk waste zijn handen in onschuld en meldde: "Good hacking is a gift"'.
Tesla-logo (rood op wit)
© Tesla
Tesla

Jason Hughes is een bekend white hacker en paste zijn handigheden al eerder toe op zijn Tesla Model S die in de prak was gereden. Hij haalde accu er uit en die doet nu dienst als opslag voor zijn zonnepanelen, meldt Ars Technica.

Nadat hij de firmware van zijn nieuwe auto eens van dichterbij bekeek, ontdekte hij allerlei informatie die duidt op een nieuw model Tesla, de P110D. Die is vermoedelijk is voorzien van een forse 100 kWh accu. Hughes zette een gehashte bericht over het nieuwe model op Twitter. Al snel hadden leden van de Tesla Motor Club het gecodeerde bericht ontcijferd. Daarop zette Hughes het plaatje met de type-aanduiding online.

Tot zijn verbazing zag hij dat de firmware van zijn auto snel daarna werd afgewaardeerd naar een eerdere versie. Toen hij daarover twitterde en Elon Musk om een reactie vroeg, gaf deze als antwoord dat de actie niet het gevolg was van een opdracht van hem. Hij complimenteerde Hughes zelfs met zijn hack.

Musk heeft een reputatie

Musk had zich eerder wel eens woedend uitgelaten tegen de New York Times die software hadden gekopieerd uit een auto die ze ter review te leen hadden. Hij heeft ook wel orders gecanceld van een klant die gemopperd had over Musk late verschijning op de introductiebijeenkomst van Tesla's Model X.

Hughes was natuurlijk zo snugger dat hij wel een back-up had van de laatste firmware van zijn auto. Hij zegt nog altijd een groot fan te zijn van Tesla.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in