Overslaan en naar de inhoud gaan

T-Mobile ziet resultaten verslechteren

Het dochterbedrijf van Deutsche Telekom zag het totaal aantal klanten in 2015 met zo'n 135.000 afnemen tot 3,67 miljoen. Het aantal vaste abonnementen nam wel toe, met 40.000 tot 2,8 miljoen. Volgens Mark Klein, bestuursvoorzitter van T-Mobile, bleven de financiële resultaten achter bij de verwachtingen. Toch noemt hij de financiële positie van het bedrijf "robuust''.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Volgens het bedrijf groeide het aantal vaste abonnementen (postpaid) doordat zijn 4G-netwerk sinds de tweede helft van vorig jaar landelijk dekkend is.

Deutsche Telekom overwoog vorig jaar nog om zijn Nederlandse tak te verkopen om zodoende kapitaal op te halen, maar maakte onlangs bekend hier toch van af te zien. Naar verluidt hadden de Duitsers T-Mobile gewaardeerd op meer dan 3 miljard euro.

Het Duitse moederconcern meldde donderdag dat de winst in het vierde kwartaal van vorig jaar met 16 procent is toegenomen tot 5,1 miljard euro. Dat is boven de verwachtingen van analisten. De omzet klom met 5 procent tot 17,9 miljard euro, eveneens beter dan verwacht.

Deutsche Telekom voorziet dat het bedrijfsresultaat dit jaar stijgt, van 19,9 miljard vorig jaar tot ongeveer 21,1 miljard euro. De winst wordt volgens het concern gestuwd door een verdere groei van de omzet.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in