Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft: Tegenstrijdige datawetten kost ons miljarden

Gisteren - tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden - riep Microsofts hoogste bedrijfsjurist Brad Smith de overheid op een meer internationaal georiënteerde aanpak te kiezen op het gebied van datawetgeving, meldt ZDNet. "Anders riskeren we hoogoplopende juridische conflicten.
Business
Shutterstock
Shutterstock

" De US House Judiciary Committee hield een hoorzitting rond de vraag wat er zou gebeuren wanneer er twee landen een claim leggen op dezelfde data die toebehoort aan een Amerikaans bedrijf met datacentra in de Verenigde Staten en daarbuiten.

Smith benadrukte dat er een internationaal stelsel van wetten en regels moet komen in plaats van de lokale regelgeving die nu in de Verenigde Staten wordt toegepast. Maar niet alleen de Amerikaanse regelgeving stelt vergaande eisen. Zo worstelt Apple tegen een Britse wet die vereist dat Apple een Amerikaanse wet moet overtreden. Ook in Brazilië is een nieuwe wet die de Braziliaanse opsporingsdiensten in staat stelt te eisen dat Amerikaanse bedrijven inzicht geven in communicatie zelfs als de gegevens in de Verenigde Staten zijn opgeslagen.

Volgens Smith is de rekensom heel eenvoudig. "Zo lang er geen oplossing is voor dit probleem praten we over een potentiële schade aan de Amerikaanse techindustrie die in de miljarden dollars per jaar loopt."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in