Overslaan en naar de inhoud gaan

Biometrisch betalen wordt snel realiteit

Die ambitie werd uitgesproken naar aanleiding van een zes maanden durende proef met 750 kaarthouders van ABN AMRO. Die lieten hun wachtwoorden, pincodes of bevestigingscodes varen en hadden de beschikking over een geschikte smartphone en een speciaal ontwikkelde app. Negen op de tien deelnemers zouden volgens het betalings- en technologiebedrijf bereid zijn hun wachtwoorden definitief in te ruilen voor biometrische authenticatie.
gezichtsherkenning
© CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped from original
CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped fro

Vingerafdruk populair

Daarbij viel het op dat de vingerafdrukmethode iets meer aanhangers had dan de variant met gezichtsherkenning. De gezichtsherkenning gebeurde daarbij overigens niet met een foto, maar met video. De gebruikers moesten met de ogen knipperen om te voorkomen dat criminelen er misbruik van maken door simpelweg een foto voor de lens te houden.

Nieuwe technologie

"De Nederlandse consument is vooruitstrevend in het omarmen van nieuwe technologieën en ons land is duidelijk koploper in de ontwikkeling van het betalingsverkeer", concludeerde Arjan Bol, directeur MasterCard Nederland, na de test. Voor het concreet uitrollen van de techniek, in onder meer het Verenigd Koninkrijk, België, Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland, wordt nu contact gezocht met grote banken en technologiebedrijven. "We gaan verder kijken of we onze technologie kunnen integreren in de apps", aldus Bol.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in