Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 privacyinstellingen maken snelle 360 graden draai

De eerste mededeling kwam van Forbes. Techblogger Gordon Kelly zei gisteren van Microsoft te hebben gehoord dat er later dit jaar een update van Windows 10 komt waardoor eindgebruikers volledige controle krijgen over alle telemetry-gegevens en over andere data waardoor de acties van gebruikers kunnen worden gevolgd. Er zou zelfs een mogelijkheid komen al dit uitgaande verkeer te blokkeren. Microsoft zou overigens gebruikers sterk ontraden van deze blokkade gebruik te maken.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De mededeling zou volgens Kelly aansluiten op een bericht dat hij in september al van Microsoft had ontvangen dat gebruikers meer controle over het Telemetry-programma zouden krijgen.

Gelijk al weer tegengesproken

Ed Bott van ZDNet verwijst echter de claims van Kelly naar de prullenbak. Hij zegt van drie, van elkaar onafhankelijke bronnen bij Microsoft te hebben gehoord dat er geen plannen bestaan voor versoepeling van de deelname aan het Telemetry-programma en dat de verklaring waar Kelly het over heeft, niet bestaat.

Volgens Bott is Kelly in de war met een aankondiging in een blog van Microsoft waarin als onderdeel van de 'Enterprise feature' bedrijven de mogelijkheid krijgen meer controle uit te oefenen op de data die in het kader van Telemetry naar Microsoft worden verzonden. Die aanpassing is er inderdaad gekomen, in november 2015, in de Enterprise Edition. In de blog uit september heeft Microsoft inderdaad gezegd dat het gebruik van de beperking sterk wordt ontraden. Maar die mogelijkheid komt er dus niet voor e gebruikers van een Home- of Pro-versie van Windows 10.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in