Overslaan en naar de inhoud gaan

Vermeend benoemd tot 'speciale FinTech-afgezant'

De benoeming vindt plaats in het kader van een verbreding van de Actieagenda Smart Industry. Vermeend had al zitting in de stuurgroep Smart Industry. Als speciale afgezant moet internetondernemer en hoogleraar Economie 4.0, een schakel vormen tussen FinTech-sector, overheid, bedrijfsleven en toezichthouders.
Vermeend
© ministerie van Volksgezondheid
ministerie van Volksgezondheid

Aanjagen

Vermeend was van 1994 tot 2000 staatssecretaris van Financiën en daarna nog twee jaar minister van Sociale Zaken. Zijn aanstelling tot FinTech-afgezant is een reactie op het hoge tempo van ontwikkelingen in de FinTech. Sinds 2013 houdt Vermeend zich onder meer bezig met het aanjagen van ICT-projecten in het MKB, waaronder 3D-printen en Big Data. Hij is ook hoogleraar aan de Open Universiteit en schreef boeken over Big Data, 3D-printen en het Internet of Things.

Vermeends mantra is dat digitalisering, automatisering en robotisering een grote impact hebben op de industrie en onze economie: "De fabriek van de toekomst is smart. Het is voor industriële ondernemers geen keuze meer of ze vernieuwen, het is noodzaak als ze concurrerend willen blijven op de internationale markt. Deze vernieuwing vraagt ook vernieuwende financieringsvormen. Het is daarom ook belangrijk dat de financiële sector meegaat met deze ontwikkeling en digitalisering als topprioriteit stelt. Door slim samen te werken en van elkaar te leren kunnen de industrie en de financiële sector elkaar verder brengen en stimuleren."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in