Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft maakt homomorfische encryptie veel sneller

Homomorfische encryptie is veiliger dan standaard encryptie doordat versleutelde data niet ontsleuteld hoeven te worden om ze te kunnen bewerken. Tot nu toe was het probleem echter dat het niet erg snel was. Er was zeer veel verwerkingskracht en tijd nodig om de versleutelde data te bewerken.
Microsoft

IBM heeft de laatste jaren wel grote stappen gezet om het sneller te maken. Microsoft kondigt nu in een nieuwe paper aan dat het enorme snelheidswinsten heeft geboekt door homomorfische encryptie te combineren met deep learning neurale netwerken. Dat meldt The Register.

De onderzoekers hebben hiervoor CryptoNets ontwikkeld voor het verwerken van de versleutelde data. CryptoNets zijn neurale netwerken die toegepast kunnen worden op versleutelde data. Belangrijk voor de snelheidswinst zijn vooral de voorbereidingen voor het verwerkingsproces. De onderzoekers moeten vooraf weten hoe complex het aritmetische circuit is dat toegepast wordt op de data. Het neurale netwerk moet dan op maat gestructureerd worden en de hoeveelheden data zodanig geprortioneerd dat de computer die ze moet verwerken niet overbelast wordt.

De onderzoekers denken dat de resultaten bruikbaar zijn voor bijvoorbeeld gespecialiseerde toepassingen voor medische of financiële voorspellingen waarbij vertrouwelijke data niet langer ontsleuteld hoeven te worden voor bewerking.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in