Overslaan en naar de inhoud gaan

Main Capital investeert in hostingbedrijf Denit

Main Capital denkt de waarde van Denit te kunnen vergroten door het bedrijf onder meer actief ondersteunen bij de uitbouw van zijn marktpositie. Daarbij wordt ingezet op autonome groei en selectieve aanvullende acquisities. Denit heeft sinds 1999 een positie opgebouwd in managed hosting.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De kracht van Denit zou voornamelijk gelegen zijn in gespecialiseerde technische kennis, innovatie, klantgerichtheid, hoge securitystandaarden en dienstverlening op basis van Denit high performance & availability.

Verschuiving naar SaaS

Door het netwerk van Main Capital in de software-industrie kan Denit verder focussen op een gespecialiseerde hostingpropositie voor IT- en SaaS/softwarebedrijven. Daarbij zal worden ingezet op innovatie, schaalvergroting en een dialoog met de klant. Partner Pieter van Bodegraven van Main Capital: “Main Capital heeft continue te maken met hostingvraagstukken bij de softwarebedrijven waarin wij investeren. Door de steeds verder gaande verschuiving naar SaaS zal deze vraag in de komende jaren toenemen. Met innovatieve diensten op de roadmap zoals Amazon Cloud-integratie weet Denit in toenemende mate grote klanten succesvol aan zich te binden. Door het inzetten van ons netwerk kunnen wij een bijdrage leveren aan de groei. Wij hebben veel vertrouwen in het management van Denit dat wij zo veel mogelijk zullen ondersteunen bij het uitbouwen van het bedrijf."

Vertrouwen

Mede-oprichter en Managing Director Edwin Cornelissens van Denit betoont zich ingenomen met de inbreng van de private equity investeerder: “Main Capital heeft een deel van het aandelenpakket van Dennis Bruin (oprichter) en mijzelf overgenomen. De samenwerking biedt ons een stevige financiële en commerciële basis om onze ambities te realiseren. Wij kennen de mensen achter Main al ruim vier jaar en er is veel onderlinge waardering. Samen met hen hebben wij veel vertrouwen in een gezonde groei van ons bedrijf.”


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in