Overslaan en naar de inhoud gaan

Legacy-IT hindert vooruitgang

Dat blijkt uit de in opdracht van IT-leverancier Nutanix uitgevoerde 'Benchmark toekomstbestendigheid van IT-architecturen'. Het bedrijf, dat zichzelf typeert als 'leverancier van invisible infrastructure voor next generation enterprise computing', liet IT-professionals bij een kleine 200 organisaties in de Benelux bevragen. De opgetekende antwoorden laten zien dat bedrijven en directies IT hoog waarderen als een middel in hun strijd met concurrenten.
Business
Shutterstock
Shutterstock

42% van de respondenten geeft aan dat IT een grote rol speelt voor de concurrentiekracht. Slechts 16% antwoordde ‘geen/nauwelijks een rol’. 39% ziet de overstap naar een nieuwe IT-infrastructuur als een belangrijke strategische beslissing.

Organisaties lijken daarmee duidelijk het belang van IT te erkennen. Toch wordt relatief weinig van de innovatiekracht van IT gebruikgemaakt. Slechts 13% van de respondenten geeft aan dat hun IT-architectuur voldoet aan de actuele eisen en behoeften vanuit de markt.

Beheer

Bij meer dan de helft van de bevraagde organisaties wordt nog geen 10% van het IT-budget besteed aan innovatie. Het IT-budget gaat over het algemeen op aan het onderhouden, ondersteunen en uitbreiden van bestaande IT-infrastructuren. Legacy-systemen en -applicaties die het integreren, ontsluiten en opschalen van systemen moeilijk maken, worden door 55% van de respondenten aangemerkt als een belangrijke oorzaak voor het onvermogen om in te spelen op wensen van de business. 47% van de respondenten gaf bovendien aan dat de complexiteit van het beheer een belangrijke bottleneck is. De inflexibiliteit van IT-systemen lijkt daarmee de innovatiekracht van organisaties in belangrijke mate te beperken, concludeert Nutanix.

Gelaagdheid

Flexibiliseren van IT-infrastructuur wordt door 55% van de respondenten aangemerkt als een belangrijke maatregel om wensen van de directie te verwezenlijken. Daarnaast blijkt vanuit businessperspectief wendbaarheid (53% van de respondenten) een belangrijkst motivatie te zijn om voor een nieuwe IT-architectuur te kiezen.

“Dit onderzoek laat duidelijk zien dat de klassieke, gelaagde IT-infrastructuur, met een duidelijk scheiding tussen storage, server en virtualisatie, niet goed meer past bij de dynamische IT-behoeften van deze tijd,” zegt Nutanix' regional director Northern Europe, Patrick van de Werken.

Nutanix liet de het benchmarkonderzoek uitvoeren door bureau Prospex. In totaal zijn 'een kleine 200' organisaties in de Benelux benaderd uit verschillende sectoren, als overheid, onderwijs, gezondheidszorg, dienstverlening, productie, financiële instellingen, transport en logistiek en retail.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in