Overslaan en naar de inhoud gaan

iPhone met klein scherm nog altijd populair

Apple introduceerde de iPhone 6 zo'n anderhalf jaar geleden. Nu zijn er niet zo heel veel mensen die hun smartphone binnen twee jaar inwisselen voor een nieuwe. Maar met nog een kwart van die periode te gaan is het toch opmerkelijk dat 32,5 procent van alle iPhone-gebruikers nog dagelijks in de weer is met een van de iPhone 5-versies. De kleinere iPhone 4-versies zijn zelfs nog in gebruik bij 5,8 procent van de iPhone-bezitters.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De cijfers komen van marktonderzoeker Mixpanel die daarmee eerdere opmerkingen van Tim Cook bevestigt. BGR concludeert dat de cijfers twee dingen kunnen betekenen: Apple heeft nog een flinke doelgroep die de komende maanden mogelijk een nieuwe iPhone gaat kopen. Maar het kan ook betekenen dat een groot aantal iPhone-gebruikers toch liever geen grotere schermen heeft, om wat voor reden dan ook. Apple was laat met de introductie van smartphones met een groot scherm, ook omdat het bedrijf het aantal schermformaten waar ontwikkelaars rekening mee moeten houden zo klein mogelijk wilde houden.

Nieuwe kleine iPhone in de maak

Er gaan nu geruchten dat Apple in het voorjaar een nieuwe smartphone uitbrengt met een 4-inch scherm. Een naam is ook al genoemd, de iPhone 5se waar wel een snelle A8-processor in is verwerkt en ondersteuning voor Apple Pay via een NFC-chip. Maar de camera zou van een eenvoudiger kwaliteit zijn dan die in de iPhone 5s en ook de 3D Touch-ondersteuning zou ontbreken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in