Overslaan en naar de inhoud gaan

Gmail waarschuwt voor verdachte geadresseerden

Google introduceert twee nieuwe waarschuwingen in Gmail voor gevallen waarin de afzender of de infrastructuur van de geadresseerde niet te vertrouwen is.
cyber criminaliteit
© CC0-pixabay
CC0-pixabay

Rechts bovenin de mail verschijnt een rood open slotje wanneer de ontvanger van de mail geen gebruik maakt van TLS-encrypted verbindingen. Het doel is de beheerders van mailservers indirect aan te sporen de encryptie te implementeren, meldt Computerworld. Bij veel grote providers is dat al lang het geval. Het gaat juist om bedrijven en particulieren die hun eigen mailservers beheren.

Google zet een vraagteken in plaats van een foto bij mail afkomstig van adressen die Gmail niet heeft kunnen verifiëren. Het bedrijf hoopt hiermee een extra wapen in de strijd te brengen tegen phishing. Google waarschuwt dat de melding ook wel wat vals positieven kan geven. Wanneer het vraagteken verschijnt is het slechts een indicatie geen vaststaand feit dat de afzender niet te vertrouwen is.

Beide waarschuwingen zijn vooral bedoeld om mensen er op te wijzen voorzichtig te zijn bij het bepalen welke informatie met wie wordt gedeeld over e-mail. De waarschuwingen worden de komende weken geïmplementeerd.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in