Overslaan en naar de inhoud gaan

Autistenwerving Microsoft gaat als een speer

Microsoft plaatste op de eigen site een portret van Kyle Schwaneke, een van de successen van het programma dat in april vorig jaar is gestart. Schwaneke heeft een mastertitel van een opleiding aan DigiPen een hoogstaande private universiteit gespecialiseerd in interactieve computertechnologie.
Now hiring
© CC BY-2.0 - Flickr
CC BY-2.0 - Flickr

Zijn syndroom van Asperger weerhield hem echter een goede baan te krijgen omdat zijn sociale vaardigheden niet pasten bij de bedrijven. Bij het speciale wervingsprogramma van Microsoft wordt rekening gehouden met de speciale wensen die mensen met een storing in het autistisch spectrum stellen aan hun omgeving om optimaal te kunnen presteren.

Dat programma blijkt nu succesvol. Microsoft heeft inmiddels ruim 10 mensen via dit programma aan het werk, vaak met verbazingwekkende talenten. Onder meer de wervingsprocedures zijn aangepast. Voor deze groep geen sollicitatiegesprekken onder hoge druk, maar een twee weken durende cursusprogramma waarin de sollicitanten aan verschillende workshops, werkgroepen en individuele sessies deelnemen. Nu wil Microsoft het programma verder uitbreiden. Daarbij wordt ook gekeken naar mensen met andere stoornissen maar met unieke eigenschappen.

Cortana op Xbox

Zo'n 80 procent van de mensen met een storing in het autistisch spectrum zijn werkloos, maar zouden prima aan de slag kunnen, zeker wanneer zij gebruik kunnen maken van speciale gaven die vaak in sfeer van de technische wetenschap en technologie liggen. Schwaneke is erg blij met zijn nieuwe baan als Xbox-ontwikkelaar. Hij is onder meer betrokken bij het introduceren van de digitale assistente Cortana op het Xbox-platform. Verder is hij benoemd tot mentor in het programma. Vlak voor hij bij Microsoft aan de gang ging was hij bijna platzak en stond op het punt opnieuw bij zijn ouders in te trekken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in