Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon vergroot voorsprong op Microsoft en Google

Het huren van computer- en opslagcapaciteit in de cloud blijft fors groeien. Over heel 2015 boekten de aanbieders van infrastructuurdiensten in de cloud opgeteld een omzetgroei van 52 procent. Dat constateert Synergy Research Group op basis van een inventarisatie van de financiële resultaten van aanbieders in deze markt. Dat percentage onderschat de groei in het gebruik nog: in 2015 verlaagden diverse aanbieders de prijzen van hun diensten.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Procentueel zijn Microsoft en Google de snelste groeiers, met in het vierde kwartaal een omzetgroei van 124 respectievelijk 108 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2014. Amazon Web Services groeide 'maar' 63 procent in het vierde kwartaal. Desondanks vergrootte Amazon Web Services volgens Synergy Research Group zijn marktaandeel van 28 procent in 2014 naar 31 procent in 2015. Of dat was te danken aan forsere groei in de eerste drie kwartalen, vermeldt het onderzoeksbureau niet. Microsoft en Google leverden beide een procentpunt in, en konden in 2015 bogen op een marktaandeel van 9 respectievelijk 4 procent.

IBM is naar aandeel in de omzet gemeten met 7 procent nummer 3. Het dankt die hoge positie volgens Synergy Research Group vooral aan zijn succes in het segment privé- en hybride cloudoplossingen. Salesforce is nummer 5, met net als Google een aandeel van 4 procent.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in