Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie probeert roofvogels tegen drones

De training van arenden door een gespecialiseerd bedrijf is in volle gang. Hoewel het project nog in de testfase zit, is de toekomstige inzet van de roofvogels een zeer reële mogelijkheid, aldus een woordvoerder. De arenden worden zo getraind dat ze de drones zien als prooi, beetpakken en op een rustige plek naar de grond brengen.
Business
Shutterstock
Shutterstock



De politie, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en Defensie werken al langer samen bij de ontwikkeling van tegenmaatregelen tegen drones. Die kunnen door kwaadwillenden bijvoorbeeld worden gebruikt om de openbare orde te verstoren, verboden goederen ergens binnen te smokkelen of in het ergste geval zelfs een aanslag.

"Er zijn situaties waarin drones niet mogen vliegen. Dat heeft bijna altijd met veiligheid te maken'', aldus Mark Wiebes van de Landelijke Eenheid van de politie. "Er is een geval bekend waarbij een traumahelikopter wilde landen maar dat niet kon omdat iemand daar met een drone vloog''.

De roofvogels zijn daarbij maar één van de mogelijke tegenmaatregelen. Andere methodes die worden onderzocht zijn meer hightech. Het gaat om onder meer geavanceerde detectiemiddelen en apparatuur om de besturing van drones op afstand over te nemen. Eén van de opties is zelfs een eigen drone die een net kan afschieten om een vijandelijke drone te vangen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in