Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongevraagde upgrades naar Windows 10 gepusht

In plaats van een optionele update is Windows 10 nu een aanbevolen update. Dat impliceert dat de installatie van nu af aan automatisch voorbereid wordt bij mensen die updates automatisch laten installeren, als ze in Windows Update ervoor hebben gekozen aanbevolen updates op dezelfde manier te laten behandelen als belangrijke updates. De installatie wordt niet automatisch gestart. Dat vraagt nog om een bewuste 'druk op de knop'. Maar de benodigde bestanden worden al wel gedownload.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het is niet verstandig om zonder voorbereidingen in te gaan op de uitnodiging om Windows 10 te installeren. Hoewel dat bij de meeste mensen vlekkeloos verloopt, worden er toch ook de nodige problemen gemeld. Het is daarom van belang om pas met de installatie te beginnen wanneer er een back-up en een systeemherstelschijf of dito USB-stick zijn gemaakt. De installatie verloopt in de regel ook makkelijker als eerst randapparaten zoals printers worden losgekoppeld.

Stap 1 is, om de instellingen van Windows Update te controleren, en het vinkje weg te halen bij de optie 'Aanbevolen updates net zo behandelen als belangrijke updates'. Of dat op termijn helpt, is niet zeker. Microsoft wil zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen op Windows 10 krijgen. Het is dus niet uit te sluiten dat Windows 10 straks een belangrijke update wordt. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om updates niet meer automatisch te laten aanbrengen. Maar dat heeft als nadeel dat je kwetsbaar wordt voor cybercriminelen, als je niet gedisciplineerd genoeg bent om direct na iedere patchronde te controleren of er patches voor jouw Microsoft-software zijn.

Microsoft heeft wel een methode bekendgemaakt om helemaal verschoond te blijven van Windows 10-gepush. Meer informatie daarover is hier te vinden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in