Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-sector onderuit op de beurs na banenrapport VS

De Dow-Jonesindex eindigde 1,3 procent in de min op 16.204,83 punten. De brede S&P 500 zakte 1,9 procent tot 1880,02 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq spande de kroon, met een verlies van 3,3 procent tot 4363,14 punten.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Minder banengroei

Beleggers reageerden onder meer op de tegenvallende banengroei in de Verenigde Staten in januari, die voorbeurs werd gemeld. Daar stond tegenover dat de lonen van werknemers vorige maand wel verder stegen. Het banenrapport is een belangrijk ingrediënt voor het rentebesluit van de Federal Reserve, maar gaf weinig duidelijkheid over de kans op een nieuwe renteverhoging in maart.

LinkedIn

Het aandeel LinkedIn ging in de uitverkoop, waardoor het bedrijf achter de zakelijke netwerksite liefst 44 procent van zijn beurswaarde verloor. Dit trok ook andere internetfavorieten omlaag. Facebook, Amazon en Netflix leverden 6 tot 8 procent in, terwijl Google-moeder Alphabet de schade wist te beperken tot een min van 3,6 procent.

Een zwaar verlies was er ook voor Tableau Software, dat bijna de helft van zijn waarde kwijtspeelde met tegenvallende kwartaalcijfers. Branchegenoot Symantec won daarentegen 3 procent, na de aankondiging van een forse nieuwe kapitaalinjectie.

Apple en Intel

De dertig hoofdfondsen van de Dow Jones werden aangevoerd door farmaceut Merck, die 1,6 procent won. Nike sloot de rij met een verlies van 5 procent, gevolgd door McDonald's dat 4,4 procent minder waard werd. Apple en chipfabrikant Intel zakten circa 2,5 procent.

Voor meer informatie over de banenmarkt in Nederland, zie onze speciale webpagina.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in