Overslaan en naar de inhoud gaan

'Stront aan de knikker' bij Apples car-project

De strubbelingen hebben geleid tot een onmiddellijke stop op het aannemen van nieuwe mensen op het project, meldt AppleInsider. Topontwerper Jony Ive zou allerminst tevreden zijn over de prestaties en de vorderingen van het team dat inmiddels uit meer dan honderd man bestaat.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Niet alleen AppleInsider brengt het nieuws over deze ontwikkelingen. Ook The Wall Street Journal meldde enkele dagen geleden dat het autoproject niet de resultaten oplevert die sommigen in de top van Apple hadden verwacht, meldt de zakenkrant op basis van onafhankelijk bronnen.

Leiding neemt de benen

Indicatief dat de zaken niet van een leien dakje gaan, is het plotselinge vertrek van de leidinggevende bij het project, Steve Zadesky, vanwege 'persoonlijke redenen'. Zadesky is een oudgediende bij Apple en vervulde een belangrijke rol bij de totstandkoming van de iPhone en de iPad.

Apple gaat de strijd aan met onder meer Tesla en Google voor de technologie van elektrische auto's die al dan niet autonoom hun weg naar hun bestemming kunnen vinden. Tussen Apple en Tesla was al regelmatig onenigheid vanwege het wegkopen van talenten op dit gebied. Een van de problemen die de Wall Street Journal signaleert is dat het team 'moeite heeft duidelijke doelen voor de toekomst te formuleren'.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in