Overslaan en naar de inhoud gaan

Trump gaat tekeer tegen Apple

Donald Trump gaat er - mocht hij gekozen worden als opvolger van president Obama - eigenhandig voor zorgen dat veel van de werkgelegenheid die uit de VS is weggevloeid naar lagelonenlanden als China, weer terugkomt. Te beginnen bij Apple. "We zorgen er voor dat Apple begint met het bouwen van hun verdomde computers en dingen in dit land, in plaats van in andere landen", hitste Trump gisteren zijn gehoor op tijdens een campagnetoespraak. Gizmodo bericht erover.
Donald Trump
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

Het is niet de eerste keer dat Trump Apple op de korrel neemt. Ook tijdens de campagne voor het presidentschap in 2012 droomde hij al hardop hoe mooi het zou zijn wanneer Tim Cook al zijn producten in de VS zou maken. Ook tijdens de presentatie van zijn boek 'Crippled America' noemde hij Apple als voorbeeld van bedrijven die hij weer terug wilde hebben in de Verenigde Staten.

Banen zijn voorgoed verdwenen, of niet?

De presidentskandidaat reageert daarmee op een uitlating van Steve Jobs vijf jaar geleden die president Obama duidelijk maakte dat de productie van Apple-apparatuur voorgoed van Amerikaanse bodem waren verdwenen. Apple heeft zich trouwens zelf niet helemaal aan Jobs voorspelling gehouden. Twee jaar geleden opende Apple nieuwe productiefaciliteiten in Austin in Texas waar onder meer onderdelen van de Mac Pro-computers worden gemaakt. Maar tegelijk is Apples bedrijfsmodel erg afhankelijk van de internationale toeleveringsketens, dus het idee alle Apple-producten weer in de VS te maken zal niet in Tim Cooks brein rondzingen. Trump maakte niet duidelijk hoe hij de top van Apple op andere gedachten wil brengen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in