Overslaan en naar de inhoud gaan

Europese robot-top bij Universiteit Twente

De voornaamste vragen die zullen worden gesteld zijn: Waar liggen de kansen voor robotica in Europa, voor de industrie en de wetenschap? Hoe zien de roadmaps eruit voor thema’s als de gezondheidszorg, de maakindustrie en de veiligheid? Van 12 tot en met 15 januari buigen experts zich hier over.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Innovatie

De bijeenkomst is georganiseerd door prof. Stefano Stramigioli, die aan de UT het LEO Center of Service Robotics leidt. De groep van Stramigioli een nieuw programma leiden waarin een robot wordt ontwikkeld voor biopsie, bijvoorbeeld voor het opsporen van kanker. Deze techniek zal de precisie en effectiviteit van een biopsie drastisch doen toenemen, is de verwachting. De robot wordt gestuurd door een combinatie van technieken als MRI en ultrageluid. Meer informatie is te vinden op de website van het Murab-project.

Aparte groepen

Tijdens de bijeenkomst zal in zogeheten topical groups worden gesproken over de toekomst van de Europese robotica: topics zijn bijvoorbeeld de gezondheidszorg – van chirurgische robots tot robotpakken voor revalidatie, de thuistoepassingen, zoals assistive living en toepassing in de infrastructuur, bijvoorbeeld voor inspectie en monitoring. De UT-onderzoekers zijn op elk van deze terreinen actief.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in