Overslaan en naar de inhoud gaan

Motorola als smartphonemerk nu definitief naar het kerkhof

Het Chinese Lenovo, dat Motorola in 2014 overnam van Google, kondigt aan voortaan alle smartphones onder de eigen merknaam te gaan verkopen, meldt CNet. Het enige dat daarna nog aan het roemruchte merk herinnert is Motorola's eigen type-aanduiding 'Moto'. Lenovo wil Moto gebruiken voor al zijn high-end smartphones. De overige telefoons krijgen de type-aanduiding 'Vibe'.

Overigens blijft Lenovo ook het Motorola-logo nog wel gebruiken bij de Moto-type msartphones.

Business
Shutterstock
Shutterstock

Motorola, stond samen met Qualcomm en Ericsson, aan de wieg van de mobiele communicatie. Deze drie bedrijven hebben dan ook een enorme portefeuille aan patenten met betrekking tot deze technologie. De patenten waren in 2012 de belangrijkste reden voor Google om het toen zieltogende bedrijf over te nemen. Maar Google wilde zelf geen smartphones maken en verkocht daarom deze activiteiten twee jaar later al weer door aan Lenovo, zonder de patentenportefeuille.

Motorola was tot in de beginjaren van deze eeuw toonaangevend in design en innovatie in mobiele telefoons. Het hebben van een voor die dagen ultradunne Razr-telefoon gaf aan dat je er helemaal bij hoorde. De overstap naar smartphones heeft Motorola niet goed kunnen maken. Daarom verdween het merk na 2005 grotendeels uit beeld.

UPDATE: Zoals Goos in de reactiesectie terecht opmerkt, betreft bovenstaand bericht alleen de activiteiten die uit Motorola Moblity zijn voortgekomen. Voor de verkoop van dit onderdeel aan Google werd Motorola in tweeën gesplitst. Het onderdeel dat niet werd verkocht, is nog steeds actief als Motorola Solutions. Dit bedrijf maakt onder meer 2 way radios.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in