Overslaan en naar de inhoud gaan

Guardia Civil zet kentekenherkenning in bij Spaanse grens

De nieuwste versie van het zogeheten SIAM (Sistema Automático de Reconocimiento de Matrículas) wordt geïnstalleerd bij de grensovergangen van Ceuta, Melilla en La Línea de la Concepción en de havens van Barcelona, Alicante, Almeria, Motril, Malaga, Algeciras, Tarifa, Ceuta en Puerto del Rosario op Fuerteventura. In de haven van Melilla beschikt de Guardia Civil over een mobiele variant van SIAM.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

4 seconden

SIAM maakt deel uit van de CENTINELA-lijn van het in 2014 door Atos overgenomen Bull. Het systeem herkent kentekenplaten uit verschillende landen en controleert binnen vier seconden of het voertuig dat de grens over gaat gestolen is, een valse kentekenplaat heeft of aangepast is, bijvoorbeeld als de auto van kleur is veranderd. Het systeem gebruikt een videosysteem om de nummerplaat op te nemen en stuurt deze naar een van de servers van de Spaanse Guardia Civil, die de informatie verifieert en in geval van een afwijking een waarschuwing verstuurt. SIAM kan kentekenplaten van iedere vorm of kleur registreren met een nauwkeurigheid van 98 procent en bij snelheden tot 180 kilometer per uur.

Smartphone

Het proces gaat snel en is transparant voor gebruikers. Als er niets verdachts is met het kenteken, dan gaat de slagboom open en kan het voertuig zonder oponthoud zijn weg vervolgen. In het andere geval ontvangt de agent ter plekke een melding op zijn smartphone.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in