Overslaan en naar de inhoud gaan

Next Web en Google openen startup-honk in binnenstad Amsterdam

Deze hub, genaamd 'X' opent zijn deuren in de lente van 2016 en moet plaats bieden aan een ‘curated community’ van snelgroeiende technologie start-ups. Naast Google heeft The Next Web een aantal andere grotere bedrijven aan X weten te verbinden. Zo is Booking.com ‘global partner’ en heeft ABN AMRO het project omarmd als 'founding partner'. KPMG zal in X aanwezig zijn met een innovation lab.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Koffiebar met uitzicht op stad

Het gebouw in het centrum van Amsterdam en is ruim 6000 vierkante meter groot en moet ruimte bieden aan naar schatting 120 start-ups. Per start-up zijn maximaal 25 van in totaal 500 werkplekken beschikbaar. De ruimte is verdeeld in ruimtes waar samengewerkt kan worden, besloten kantoren, innovatie labs, horecaruimtes en een evenementenruimte van meer dan 1000 vierkante meter. De bovenste verdieping zal onder meer plaats bieden aan een publieke koffiebar met een spectaculair uitzicht op de stad.

Google Campus Londen

Co-founder & CEO van The Next Web, Boris Veldhuijzen van Zanten, heeft zich in de ontwikkeling van X onder meer gespiegeld aan de Google Campus in Londen: "(..) ons realiserend dat Google de perfecte partner zou zijn om dit samen mee op te zetten, zijn we een samenwerking aangegaan die ondernemerschap stimuleert en ondersteunt. Google doet dat al met 25 andere succesvolle hubs over de hele wereld en heeft daarnaast zelf nog 5 campuses in beheer. Deze Amsterdamse versie zal zich onderscheiden van de rest van het netwerk door zijn typisch Nederlandse invloeden van bedrijven als Booking.com, ABN AMRO en KPMG en onze eigen ervaring en internationaal netwerk aan contacten."


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in