Overslaan en naar de inhoud gaan

Maandag proef met NL-alert

Met NL-Alert wil de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie, zoals een grote brand, een dreigende overstroming of noodweer met een tekstbericht informeren. De gedachte is meeste mensen dooraans een mobiele telefoon bij zich hebben, maar of ze 'm ook zo hebben ingesteld dat ze de berichten van NL-Alert ontvangen, dat staat nog te bezien. Vandaar de voor maandag geplande proef.
Business
Shutterstock
Shutterstock

In het maandag te verzenden bericht zal duidelijk worden aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven te doen.

Accu's leeg

NL-Alert is gratis en anoniem. NL-Alert is inmiddels ruim tachtig keer ingezet om mensen te informeren bij verschillende noodsituaties. KPN, Vodafone en T-Mobile zenden het NL-Alert uit via hun 2G-, 3G- en 4G-netwerken. Begin 2016 kan de overheid NL-Alert ook uitzenden over het 4G-netwerk van Tele2. Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet je dit zelf doen. Hoe dat moet is beschreven in een instelhulp op de site van NL-Alert. NL-Alert maakt gebruik van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. Een nadeel is echter dat cell broadcast extra stroom verbruikt, zodat veel gebruikers die NL-alert aan hebben klagen over accu's de sneller dan verwacht leeg blijken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in