Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon beproeft nieuwe bezorg-drone

In het gisteren geposte filmpje doet Clarkson op de van hem bekende breedsprakige wijze uit de doeken hoe de nieuwste pakket-drone van Amazon op een hoogte van 122 meter een kruissnelheid van 88 km/uur haalt en zo goed is voor actieradius van 24 km.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

'Sense-and-avoid'-system

De gedachte is het ding in te zetten voor een 'Prime Air Delivery'-service, ten behoeve van leveringen met een maximale vluchtduur van 30 minuten. Ontvangers van de met deze dienst te leveren bestellingen moeten de beoogde afleverplek, op hun platte dak of in hun tuin, markeren met een speciale 'landing marker', waarop de drone zich oriënteert. Om brokken te voorkomen zijn de nieuwe drones van Amazon voorzien van een 'sense-and-avoid'-systeem. Het model dat Clarkson toont is groter dan zijn voorgangers. Verder valt op dat er aparte propellers zijn voor opwaartse en voor voorwaartse stuwing. Waarschijnlijk neemt Amazon meerdere modellen drones in gebruik voor verschillende aflevertaken.

30.000 commerciële drones in 2020

Amazon kreeg eerder dit jaar in de VS al toestemming voor beproeven van drones voor aflevering van pakketten. Wanneer Amazon 'Prime Air Delivery'-service echt operationeel wil hebben is niet duidelijk. Het bedrijf benadrukt slechts dat de service niet in gebruik wordt genomen voordat is bewezen dat de drones voldoende veilig is. De Amerikaanse toezichthouder voor de luchtvaart, FAA, houdt er rekening mee dat er tegen 2020 in de VS mogelijk zo'n 30.000 commerciële drones in gebruik zullen zijn.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in