Overslaan en naar de inhoud gaan

Software zet mes in stroomverbruik 4K-video

Er eigenlijk nog maar een smartphone op de markt met een scherm dat Ultra High Definition (UHD ofwel 4K) kan weergeven, de Sony Xperia Z5 Premium. De schermen zijn nog erg duur. Maar naar verwachting zakt de prijs de komende maanden en komen er meer toestellen met een resolutie vanaf 3840 bij 2160 pixels beschikbaar.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Maar ook al heb je een smartphone met zo'n hoogresolutiescherm, zit je nog wel met het probleem dat het afspelen van de UHD-video's een aanslag op de accu pleegt. Met de software van het samenwerkingsverband tussen Fujitsu en de Kogakuin University is het nu mogelijk Ultra HD-video's af te spelen met een snelheid van 30 beelden per seconde zonder dat het stroomverbruik toeneemt ten opzichte van het afspelen van HD-video, meldt CNet. Het is mogelijk met de techniek de snelheid te verhogen naar 60 beelden per seconde wat een vloeiender beeld oplevert. Aan de technologie is drie jaar gewerkt.

Meer toepassingen mogelijk

Het blijft overigens de vraag wat de toegevoegde waarde is van UHD-resolutie op een relatief klein smartphonescherm. De onderzoekers hebben de technologie ontwikkeld voor smartphones, maar zien ook andere toepassingen zoals in de medische wereld en bij bewakingscamera's.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in