Overslaan en naar de inhoud gaan

IoT-ontwikkelaars ondermijnen massaal veiligheid internet

De producenten zijn gewoon te lui om nieuwe aan te maken, concludeert The Register uit onderzoek van Infosec Biz Sec Consult. Het bureau analyseerde de firmware van 4000 verschillende apparaten van 70 producenten. Het gaat om routers, IP camera's, Voip-telefoons en dergelijke.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De firmware gebruikt de hardgecodeerde sleutels om beveiligde verbindingen op te zetten. Producenten van de apparatuur blijken vaak de default sleutels en certificaten die de toeleverancier mee levert met de software development kit voor de ingebouwde chips. Zo kwam een certificaat van Broadcom naar boven in apparatuur van Actiontec, Aztech, Comtrend, Innatech, Linksys, Smart RG, Zhone and ZyXEL. De onderzoekers konden zo al 480.000 apparaten op het internet ontdekken die van deze combinatie gebruik maakten.

Op dezelfde manier kwamen ze een certificaat van Multitech tegen in de elektronica van Aztech, Bewan, Observa Telecom, NetComm Wireless, Zhone, ZTE and ZyXEL. Meer dan 300.000 apparaten zijn actief op het internet. In het onderzoek staan meer van deze voorbeelden.

In de 4000 producten werden in totaal 580 unieke private sleutels gevonden. Op het internet waren er 230 'in het wild' terug te vinden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in