Overslaan en naar de inhoud gaan

Het opvallendste nieuws voor Ep Heijting

Ons digitale koopgedrag is in volle gang! Zou dat een oplossing kunnen zijn voor het Sinterklaas shoppen? Ik denk dan aan een constructie zoals: Daar wordt op de muis geklopt, hard geklopt, zacht geklopt...
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Vroeger

Met spanning zat ik vroeger te wachten op de eerste speelgoedboekjes, daarna een verlanglijstje maken en snel de schoen zetten wanneer Sinterklaas zijn intocht had gemaakt. Ik was te jong om mij te realiseren wat de logistiek was achter de cadeaus; dat er iemand fysiek naar een winkel moest gaan om daar dan bijvoorbeeld tot de conclusie te komen dat het gekozen kado niet meer op voorraad is. Of dat iemand na 't heerlijk avondje wederom terug naar de winkel moest gaan om dubbele (of ongewenste) cadeaus terug te brengen. Probeer dan maar uit te leggen waarom je het bonnetje er niet bij hebt!

Moeilijker

Voor organisaties wordt het steeds moeilijker om de juiste snaar te raken bij de klant. Het bieden van een soepele klantbeleving vereist het integreren met business partners, zoals voor bezorging, betaling en leveringen. E-commerce maakt dit hele proces voor zowel de consument en voor retailers een stuk eenvoudiger. Recente ontwikkelingen in de technologie, zoals digital transformation met API's, hebben e-commerce een enorme boost gegeven.

Interfaces

APIs spelen een cruciale rol in de manier waarop transacties zullen plaatsvinden, achter de schermen zullen zij zorgen voor integratie van systemen van verschillende organisaties en daarmee voor een soepele en naadloze klantbeleving. Ook kunnen via API's nieuwe digitale kanalen worden geopend en kunnen klanten nog gemakkelijker shoppen. Organisaties kunnen via API's al hun processen afstemmen met hun business partners. Transavia, KPN, Nutreco en Bugaboo hebben dit concept met succes omarmd en lopen in Nederland voorop met APIs.

Heel eenvoudig

Hiermee wordt het shoppen voor Sinterklaas bijna net zo eenvoudig als het voor een kind lijkt: ik kies iets uit en het verschijnt in mijn schoen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in