Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft geeft basiscursus programmeren in Minecraft

Dat heeft Microsoft aangekondigd. De cursus richt zich op kinderen van zes jaar en ouder, maar kan ook door volwassenen gevolgd worden. De gratis tutorial is gemaakt in het kader van 'Hour of Code', een wereldwijde campagne om programmeren onder de aandacht te brengen. Hour of Code maakt deel uit van de Computer Science Week, die van 7 tot en met 13 december wordt gehouden. Hour of Code omvat dit jaar meer dan 100.000 evenementen, waarvan minimaal 155 in Nederland.
Minecraft uitzicht
© Microsoft
Microsoft

14 uitdagingen

De online-handleiding van de basiscursus programmeren in Minecraft staat op deze website. De lezer krijgt via video's en puzzels een introductie tot de code die het spel gebruikt en kan daarna zelf aan de slag in een 2D-omgeving. In de introductieles kunnen spelers in het spel navigeren, op ontdekking uitgaan, materialen vergaren en objecten maken. Er zijn in totaal 14 uitdagingen te volbrengen. "We willen met dit project de creativiteit van de volgende generatie aanwakkeren op een leuke manier die gericht is op samenwerken", aldus Microsoft.

De cursus is mede-ontworpen door Code.org en door professionals van Mojang, de Zweedse ontwikkelaar van Minecraft, dat wereldwijd meer dan 100 miljoen spelers heeft. Microsoft nam Mojang vorig jaar voor zo'n 2,5 miljard dollar over.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in